“Heiloval“ v reštaurácií.Cirkulár kradol na dvakrát.Tovar na donášku nezaplatili, ale ukradli.Vlámanie do hostinca v obci Topoľovka.Muž so zbraňou ohrozoval predavačku.Dopravná akcia v okresoch Prešov a Sabinov.

17.02.2011 Celý región

“Heiloval“ v reštaurácií: Stropkovskí policajti obvinili včera z prečinu podpora a propagácia skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd a prečinu hanobenie národa, rasy a presvedčenia 30 ročného muža ...
Obvinený Stropkovčan 5. 2. 2011 v čase medzi 20:00 h a 22:20 h. “heiloval“ v jednej z reštaurácií v Stropkove. Počas prevádzky pred tam prítomnými návštevníkmi päťkrát predpažil pravú ruku s otvorenou dlaňou, pričom kričal nacistický pozdrav a hanlivé výroky „Sieg Heil“, „Heil, cigáni do plynu“, „dobrý cigán - mŕtvy cigán“. Polícia obvineného stíha na slobode.

Cirkulár kradol na dvakrát:
Z prečinu krádeže obvinili včera policajti z Ľubotína 40 ročného muža z obce Šambron, okr. Stará Ľubovňa.
Počas jedného januárového popoludnia preskočil obvinený oplotenie dvora jedného z rodinných domov v rodnej obci, ktorý je dlhodobo neobývaný. Následne železnou tyčou vylomil visací zámok na drevených dverách stodoly a vytiahol z nej cirkulár. Tento ponechal na dvore. Dňa 24.1.2011 v čase okolo 21:00 h sa rozhodol po cirkulár vrátiť. Opätovne preskočil oplotenie a z dvora ukradol pripravený cirkulár, ktorý ťahal po miestnej komunikácii. Pri jednom z domov bol vyrušený neznámou osobou, preto cirkulár nechal na miestnej komunikácií a ušiel.

Tovar na donášku nezaplatili, ale ukradli
Šiestich mužov vo veku 16 – 24 rokov z Gánoviec (okr. Poprad) obvinili včera popradskí policajti z prečinu krádeže.
Všetci šiesti boli večer 11.01.2011 na návšteve u ďalšieho Gánovčana. V čase okolo 22:00 h si po vzájomnej dohode telefonicky objednali chipsy, cigarety a fľašu alkoholu, pričom tieto veci kázali doniesť za železničnú stanicu v Gánovciach. Muž, ktorý tovar doniesol, začal cez stiahnuté okno na strane vodiča komunikovať s jedným z obvinených, ktorý na seba upriamil pozornosť. To využil ďalší z obvinených a cez stiahnuté okno sa rukou natiahol do auta a ukradol igelitovú tašku s uvedeným tovarom, ktorá bola na vodičových nohách. Pri vyťahovaní tašky sa však tovar vysypal na zem. Obvinení ho rýchlo pozbierali a ušli späť ku Gánovčanovi, u ktorého boli na návšteve. Tu ukradnutý tovar spoločne skonzumovali. Všetci šiesti sú stíhaní na slobode.

Vlámanie do hostinca v obci Topoľovka:
Humenskí policajti vyšetrujú krádež vlámaním do istého hostinca v obci Topoľovka, okr. Humenné.
Ku krádeži došlo v noci z utorka na stredu, kedy doposiaľ neznámy páchateľ vyšiel po kovovom rebríku upevnenom na stene budovy hostinca a na 1. poschodí vypáčil okno. Cez to sa dostal do chodby, následne vypáčil dvere vedúce do reštaurácie a tu vylomil dvierka výherného automatu. Odtiaľ odcudzil finančnú hotovosť vo výške 466,50 €, Ďalšia škoda vo výške 260. - € bola spôsobená poškodením.

Muž so zbraňou ohrozoval predavačku:
Včera dopoludnia prišiel do jedného z kežmarských zlatníctiev neznámy muž a zbraňovou ohrozoval predavačku.
Zatiaľ neznámy páchateľ vošiel do predajne v čase okolo 10:00 h. Z pod bundy vybral krátku čiernu zbraň, ktorú namieril na predavačku a povedal jej \"Buďte ticho! \". Následne sa otočil a odišiel preč. Počas toho stlačila predavačka poplachové tlačidlo s výstupom na polícii. O pár minút boli policajti na mieste, avšak nikoho už nenašli. K zraneniu poškodenej ani k spôsobeniu škody nedošlo. Prípad vyšetrujú kežmarskí policajti, ktorí začali trestné stíhanie vo veci pre prečin nebezpečné vyhrážanie. Neznámy páchateľ bol muž vo veku do 50 rokov, štíhlej postavy, na hlave mal modrú šiltovku, oblečenú mal modrú zimnú bundu, a mal výrazne modré oči. Vlasy mal žlté s čiernymi pásikmi.

Dopravná akcia v okresoch Prešov a Sabinov:
Na území okresov Prešov a Sabinov vykonali policajti počas včerajšieho dňa dopravnú akciu.
Policajti sa zamerali na kontrolu zákazu požitia alkoholu alebo inej návykovej látky vodičmi pred alebo počas vedenia vozidla, kontrolu dodržiavania ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel a kontrolu nákladných motorových vozidiel a plnenie povinností ich vodičmi. Počas akcie policajti zistili 14 rôznych dopravných priestupkov. Z nich 11 vyriešili blokovou pokutou a 3 napomenutím.
 

Vyberte región